Преглед на материал

Крадецът на праскови - анализВ една от най-известните си творби- „КРАДЕЦЪТ НА ПРАСКОВИ”, Емилиян Станев ни представя сложния проблем за човешкото щастиеВ една от най-известните си творби- „КРАДЕЦЪТ НА ПРАСКОВИ”, Емилиян Станев ни представя сложния проблем за човешкото щастие.Творбата оставя трайно въздействите в съзнанието на читателя, пораждайки у него размисли за сложния вътрешен свят на човека.

Чувствата на Елисавета към сръбския военопленник Иво Обретенович карат душата и да се изпълни с желание за живот, щастие, радост. Любовта кара Лиза да се разбунтува срещу собственото си възпитание,срещу отношението на съпруга и, който е ограбил младостта и и я е лишил от любов.

Макар да са от различни социални групи това не спира двамата влюбени да изживеят любовта на живота си загърбвайки войната и несгодите в живота си. Елисавета е разкъсвана между моралните норми с които е израснала и възпитана и внезапно бликналата любов.Така и се налага да избира между личното щастие и моралните предрасъдъци.

В началото на творбата Елисавета е представена като...

Коментари


elinito
2009-10-27 22:06:00
супер а гледали ли сте филма ?